Alle technische info

PrintConcept.be is nu Flyer.be!

Vanaf nu kan je niet meer bestellen op PrintConcept.be en lopen alle
bestellingen via Flyer.be. Voor jou verandert er weinig: een groter productaanbod,
dezelfde kwaliteit en dezelfde prijs!

GA NU NAAR FLYER.BE

Log in, als klant, met je PrintConcept.be gegevens. We hebben je profiel en adressen overgezet.

RAADPLEEG JE HISTORIEK OP PRINTCONCEPT.BE

Je kan nog tot 12 januari 2017 de historiek van je bestellingen en facturen raadplegen op PrintConcept.be.

Tips voor een correct bestand: kaarten en postkaarten

Je eigen (post)kaart drukken? We helpen je op weg met enkele handige tips zodat je je bestand correct aanlevert.
Meer lezen
23/12/2014 - Alle technische info
De mogelijkheden met stickers zijn eindeloos. Ruimtes aankleden, verpakkingen bestickeren, je merk in de kijker zetten op een auto, raam of deur… Voor elke toepassing bestaat er een geschikte sticker. Dan moet je wel zorgen dat je het juiste type kiest. Met onderstaande uitleg en voorbeelden wordt het kinderspel.
Meer lezen
10/11/2014 - Alle technische info
Een slogan die je misschien al eerder las in onze blogposts: ‘context is king’. Als ontwerper kan je prachtige designs maken, ze komen pas tot hun recht in eens ze in werkelijkheid voor je liggen. Gelukkig kan je die realiteit benaderen dankzij een aantal digitale mock-ups voor drukwerk, die zich automatisch aanpassen aan jouw ontwerp. Je importeert het design in de mock-up en je krijgt meteen een realistisch resultaat om aan je klanten te tonen. Hieronder vind je een aantal links naar mock-ups voor verschillende types drukwerk.
Meer lezen
16/09/2014 - Alle technische info
Een ruimte mooi aankleden? Met goed gekozen meubilair geraak je al een heel eind, maar ook kunst kan je helpen om de juiste sfeer te creëren. Als je echt iets unieks wil, kan je je eigen foto laten uitvergroten en op textieldoek laten drukken. We geven je hieronder tips over het nemen van de perfecte foto voor een kunstwerk op groot formaat.
Meer lezen

Gepost op di, 09/09/2014 - 10:25 in category Alle technische info
Een logo is één van de kernelementen van een visuele identiteit. Het helpt klanten om een bedrijf of merk meteen te herkennen én te onthouden. Maar een logo ontwerpen is geen eenvoudige taak: je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het zowel in online als in offline toepassingen zal gebruikt worden. Hoe pak je het ontwerp van een goed logo nu best aan? We geven je hieronder enkele concrete tips mee.
Meer lezen

Gepost op di, 26/08/2014 - 16:14 in category Alle technische info
Vraag het aan een grafisch ontwerper: wat is één van de belangrijkste factoren in je design? Het merendeel zal waarschijnlijk “wit” antwoorden. Kleuren hebben niet alleen een invloed op de diepte en de klemtoon van je ontwerp, ze bepalen ook voor een groot stuk de stemming die overgedragen wordt. We geven je een korte uitleg over kleurenpsychologie.
Meer lezen

Gepost op ma, 11/08/2014 - 13:45 in category Alle technische info
Affiches en flyers druk je gewoonlijk op papier van 135 g/m². Naamkaartjes vragen om een ander papiergewicht: daar kies je best voor 400 g/m². Maar wat betekent die ‘g/m²’ nu precies? Hoe wordt dit gewicht berekend en wat kies je best voor welke type drukwerk? We leggen het allemaal haarfijn voor je uit.
Meer lezen

Gepost op do, 26/06/2014 - 15:37 in category Alle technische info

De Gulden Snede: het lijkt een mysterieus begrip dat enkel gebruikt wordt door wiskundeprofessoren.
Maar zo hoeft het niet te zijn: ook in jouw ontwerp kan het principe van de Gulden Snede toegepast worden om een meer harmonieuze, evenwichtige samenstelling te creëren. In dit artikel leggen we je uit wat de Gulden Snede nu precies inhoudt en hoe je het principe meester wordt.
Meer lezen

Gepost op wo, 09/10/2013 - 14:26 in category Alle technische info

Een tekst kiezen op je kerstkaartje is niet voor iedereen even gemakkelijk, daarom stelden we een lijst op van verschillende mogelijkheden.

Meer lezen

Gepost op vr, 09/11/2012 - 14:33 in category Alle technische info
Heb je er al aan gedacht om je klanten en contacten een kerstkaart te sturen? Het is het zeker en vast een goed idee! Een kerstkaartje geeft aan dat je de tijd en moeite hebt genomen om persoonlijk aan hen te denken, een waardevol signaal in deze tijd waar communicatie vooral electronisch verloopt.
Meer lezen

Gepost op ma, 28/11/2011 - 16:21 in category Alle technische info
Stap 1: Kies je product Ga naar de productpagina van het product dat je graag mét lay-out wil bestellen. Kies je kerstkaarten, dan kom je op onderstaande pagina terecht.
Meer lezen

Gepost op do, 22/09/2011 - 13:05 in category Alle technische info
Blinddruk en kappen zijn leuke extraatjes voor drukwerk bij speciale gelegenheden. Het geeft je drukwerk een unieke uitstraling en het voelt leuk aan. Het verschil tussen blinddruk en kappen? Leer het hier!
Meer lezen

Gepost op di, 26/07/2011 - 10:17 in category Alle technische info
Hoe plaats je een bestelling? Het is heel eenvoudig en wijst zichzelf uit. Toch nemen we je graag even op sleeptouw, zo vergeet je zeker niets.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 15:08 in category Alle technische info
PrintConcept.be snijdt je drukwerk met de modernste, computergestuurde machines. Toch zijn kleine afwijkingen onvermijdelijk. Zorg je bij je bestanden voor een correcte ‘afloop’? Dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:57 in category Alle technische info
Mooi drukwerk? Daar is een resolutie van 300 dpi voor nodig. Digitale beelden hebben vaak niet een voldoende hoge resolutie. Maar geen nood. Want daar kun jij snel verandering in brengen.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:38 in category Alle technische info
Je computerscherm toont je ontwerp in RGB-kleurenmodus (Red-Green-Blue). Maar wordt het offset of digitaal gedrukt bij PrintConcept.be? Dan doen we dat in CMYK (Cyaan-Magenta-Yellow-Keycolor).
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:16 in category Alle technische info
De meeste opmaakprogramma’s hebben hun eigen bestandsformaat. Het is afgestemd op de functies en mogelijkheden van het programma. Maar let op: niet elk formaat is geschikt voor je drukwerk. Bekijk snel waarmee je rekening moet houden.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:00 in category Alle technische info
Jezelf of je vrienden verwennen met een prachtig fotocanvas? Plaats dan snel je bestelling. Maar voor je je bestand aanlevert, moet je het drukklaar maken. Opgelet: voor de opmaak van je fotocanvas, en ander groot formaat drukwerk, moet je met andere dingen rekening houden dan bij standaarddrukwerk. Lees snel hoe je een tópcanvas krijgt!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:48 in category Alle technische info
Bepaalde elementen van je ontwerp in de kijker zetten? Dat kan – met uv-spotlak. De glanzende vernislaag doet je tekst of afbeelding schitteren als nooit tevoren.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:42 in category Alle technische info
Er kunnen wel eens verrassingen opduiken tijdens het drukproces. Oude tekst – die de vormgever achter een nieuw beeld verstopte – verschijnt tóch op het drukwerk. Of een witte tekst – die wel op het ontwerp moet – is niet zichtbaar. De oorzaak? Een foute overdrukinstelling in het oorspronkelijke document. Lees snel hoe je dat vermijdt!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:18 in category Alle technische info
Soms valt het voor dat je je drukwerk vuil en met vegen toegestuurd krijgt. Vaak heeft dat te maken met de hoeveelheid inkt die gebruikt werd om je drukwerk te drukken. Ontdek hier de tips om dat probleem te voorkomen.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:09 in category Alle technische info
PMS (Pantone Matching System)is een universeel en gestandaardiseerd systeem om kleuren te benoemen. Het grootste verschil met CMYK-kleuren? Pantone-kleuren worden vóóraf gemengd uit acht basiskleuren.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 12:32 in category Alle technische info
Vertrouw je je drukwerk toe aan PrintConcept.be? Goede keuze! Het enige wat je moet doen, is ons je drukklare bestand aanleveren. En dat is heel eenvoudig. Download snel de joboptions van PrintConcept.be. Daarmee exporteer je je drukklare bestanden in een handomdraai.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 11:49 in category Alle technische info
Het ene zwart is het andere niet. Wil je het perfecte zwart voor je drukwerk? Lees hier hoe je dat verkrijgt!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 11:35 in category Alle technische info
Een goede opmaak? Die kan niet zonder krachtige typografie. Misschien vond je leuke lettertypes (fonts) op internet. Let dan op. Want ze zijn niet altijd geschikt voor druk. Maar geen nood! Want met een paar eenvoudige aanpassingen worden ze dat wél!
Meer lezen

Even geduld aub, de pagina is aan het laden.